Dyraste bilarna i världen

Bilar är något som de allra flesta ser som något nödvändigt och bra för att göra vardagen bekvämare.

Det finns otroligt många olika typer av märken samt modeller och alla erbjuder olika fördelar. Alla människor har olika behov och intressen. Vissa tycker bilar endast behövs för att ta sig från punkt a till punkt b medan andra anser att de vill göra denna resa lite bekvämare. Samtidigt som att äga en dyrare bil anser vissa är en fråga om prestige. Men sen finns det självklart vissa olika prisklasser gällande detta. De finns de billigare bilarna som har allt man behöver. Sen finns det de normala, de finns de dyra också. Men sen finns det en kategori där man brukar säga är de dyraste bilarna i världen. Dessa bilar är extremt dyra och endast de rikaste personerna har råd med dessa typer av bilar.

Exempel på bilar

Om man ska börja någonstans kan man lika väl börja på toppen. Världens dyraste bil är ingen mindre än Bugatti La Voiture Noire. Bilen presenterades med ett pris för cirka 116 miljoner kronor. Vilket gör den till världens dyraste bil. Rolig information och en stor anledning till det brutala priset är att bilen endast gjordes i ett enda exemplar. Men detta pris skrämmer inte iväg köpare eftersom bilen direkt blev såld. En annan otrolig bil är Aston Martin AM-RB 001 som såldes till otroliga 34 miljoner kronor. Denna bil är en en vacker coupé med den klassiska Aston Martin stilen. Sen har vi Lykan Hypersport. Denna super sportbil har en maxfart på otroliga 385 kilometer i timmen med en 0 till 100 på endast 2.8 sekunder. I denna bil finns 780 hästkrafter. En otroligt dyr och efterfrågad bil är den svenska Koenigsegg Regera. Bilarna tillverkas i södra Sverige och företaget omsätter runt 250 miljoner kronor. Bilarna i sig är helt otroliga med sina starka motorer blandat med elmotorer. Vilket gör att sammanlagt så har dessa bilar drygt 1500 hästkrafter vilket gör så att dom kan köra 0-100 på 2.8 sekunder och kommer upp i över 400 kilometer i timmen. Denna bil kan bli din för 16.6 miljoner kronor.

Arash AF10 Hybrid.

En till pärla är Arash AF10 Hybrid. Denna bil säljs för cirka 13 miljoner kronor, har en toppfart på 322 kilometer i timmen och kör 0 till 100 på 2.8 sekunder. Bilen besitter 900 hästkrafter men också 1100 extra från fyra elmotorer. Detta är en bil som man knappt hinner se innan den kört förbi en. Ingen lista på exklusiva bilar är komplett utan minst en Ferrari. Det italienska märket har bilen Ferrari LaFerrari Aperta. Bilen säljs för 12 miljoner kronor och har en maxfart på 350 kilometer i timmen, kör 0-100 på under 3 sekunder samt har den 950 hästkrafter. Vilket gör bilen till ett riktigt monster ute på vägarna. Alla dessa bilar tillhör de dyraste och mest exklusiva bilarna i världen och är något många önskar dom ägde. Sen finns det väldigt många fler fantastiska bilar av olika märken som skulle kunna vara med här.