Futuristiska och moderna bilar

Mercedes var en av dom första bilmärkena som släppte bilar som inte liknar våra moderna bilar. Framtiden närmar sig med stormsteg och det är flera personer som tror att det inte är långt kvar innan vi ser självgående bilar ute på vägarna.

Flera bilar har tagit fram och är självgående men det är inte helt godkänt än att låta bilen köra själv. Allt oftare förlitar vi människor oss på tekniken och bilarna i samhället är inte ett undantag.  I dagens moderna bilar som är tillgängliga för oss vanliga människor har vi tagit flera steg mot självgående bilar, det är allt från utrustning som känner ifall något rör sig framför bilen så bromsar den till att bilen kan parkera själv bara genom ett enkelt knapptryck. Vi gillar att saker sköter sig självt och ofta är det människans fel att olyckor och liknande händer. Det kan vara att föraren är trött därför inte är tillräckligt uppmärksam eller att föraren är påverkad av alkohol. Om bilarna hade kört själva skulle färre olyckor ske då bilarna skulle vara utvecklade att upptäcka fara snabbt, köra rätt hastighet och läsa av hur andra bilar kör. Detta är ungefär samma tänk som en duktig förare har men det är inte alla som är duktiga förare. Som sagt man kan vara påverkad av alkohol eller droger, trött, ouppmärksam eller något som gör att man tappar fokus på vägen vilket leder till större risk att olyckor sker.

Mercedes F015

Denna bil var mercedes svar på teslas och volvos forskning på självgående bilar. Att bilen är helt självgående kan låta helt otroligt speciellt eftersom bilden släpptes för mer än fem år sedan nämligen år 2015. Bilens utseende är väldigt annorlunda jämfört med det som vi är vana med. Bilen har en väldigt liten motorhuv och istället för en stor vindruta har dom placerat en mycket liten ruta fram och bak men istället ganska stora fönster, något som är speciellt för bilen är att dom fyra sätena som är i bilen går att snurra 360 grader så när man är påväg hem kan man kolla mailen, ha ett familjemöte eller varför inte kolla på tv då det är HD skärmar i bilen.

Varför skulle man vilja byta till en självkörande bil?

Varför skulle man vilja byta till en självkörande bil?

Inte nog med att du inte behöver känna att du måste åka hem från någon tidigt bara för att du är lite trött och måste orka köra hela vägen hem så är olycksrisken mycket mindre då bilarna är utvecklade för att just undvika olyckor. Du får även väldigt mycket mer tid över, slipper du köra en timme hem från jobbet så hinner du göra mycket av det du måste vänta med att göra tills du kommit hem. Du kan ha ett ordentligt samtal med personerna som är med dig i bilen och du behöver inte känna att du missar viktiga eller roliga saker som familjen pratar om. Den största fördelen med att byta till en självkörande bil är att olycksrisken blir mycket mindre och du sparar massor med tid i dagens stressiga samhälle.